10 abr 2008

URBANISME I BARRI DEL FIGUERAR

Els tràmits urbanístics, ho sabem, són complexos i una mica feixucs. Amb tot, sense ells no hi hauria planejament possible, per tant, i perquè cal estar informats, aquí us explico els darrers tràmits que hem fet des de l'Ajuntament per a la millora del barri del Figuerar (Pals).

El Ple municipal de Pals del 9 d’abril va significar un altre pas per acostar les esperades obres d’urbanització del Barri del Figuerar, també anomenat Urbanització Residencial Masos. Concretament, el Ple va fer l’aprovació provisional del Pla de Millora Urbana del barri del Figuerar.

Aquest barri, com el Mas Tomasí, és una urbanització que es va desenvolupar al llarg dels anys 60 i 70, i que des d’un principi va patir greus deficiències en les obres d’urbanització (clavegueram, enllumenat, paviments, voreres, etc.)

El tràmit urbanístic que se segueix per a possibilitar les obres de reurbanització i millora són, en aquest cas, un Pla de Millora Urbana (que defineix l’àmbit i l’objectiu de les actuacions previstes), i tot seguit el corresponent Projecte d’Urbanització (que concretarà en detall les obres).

El Pla aprovat s’enviarà ara a la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona, ens que supervisa el planejament urbanístic de la província, perquè es faci el que tècnicament s’anomena l’aprovació definitiva.

Encara resta un temps abans no comencin les obres, ja que el tràmit per l’elaboració i aprovació del Projecte d’Urbanització i l’adjudicació de les obres requereixen alguns passos més. Però bé, ja sabem que l’urbanisme és així, i si més no, hem fet un pas més que ens permet avançar i apropar la resolució del problema. Per la part que em toca, com a Regidor d’Urbanisme, seguiré agilitzant la tramitació en tot allò que sigui possible perquè ben aviat els veïns puguin gaudir del seu barri en les condicions que es mereixen!