12 may 2008

PALS AVANÇA

L’exercici del govern municipal requereix certa experiència i coneixements, però també moltes ganes de fer coses, i esforç i il·lusió per tirar-les endavant. Prendre decisions no és fàcil, mai no plou a gust de tothom, i el que està bé per a uns no ho està per a altres. Amb tot, la feina d’un Ajuntament ha de ser la de fer primar el bé comú, l’interès general del poble per sobre d’altres interessos. Aquest és el nostre horitzó i així és com entenem des del PSC de Pals la nostra aportació al govern del poble.

Des d’aquesta perspectiva, el balanç que fem d’aquests primers mesos és certament positiu. L’administració, tots ho sabem, no és especialment àgil, però amb tot i això, hem aconseguit de continuar, i en alguns casos desencallar, projectes molt importants pel poble. Tots hem vist com en les últimes setmanes el projecte del Centre Cívic (1a fase) s’està fent una realitat, amb les obres avançant a marxes forçades. Els nostres jugadors de futbol ja juguen en el nou camp de gespa artificial, una obra que s’ha fet en els terminis previstos i que s’està complementant amb millores al voltant del camp i altres acabats. Per altra banda, hem accelerat el ritme de la reurbanització del Mas Tomasí i les obres de la present fase estaran acabades abans de l’estiu.

Al mateix temps, estem treballant amb el Departament d’Educació per ampliar l’Escola Municipal i aconseguir subvencionar una nova Llar d’infants. Hem reformat el Consultori amb una nova sala de consultes, hem introduït un segon metge els divendres, hem fet realitat l’agermanament amb Segura de la Sierra, i un munt d’altres tasques i feines menys vistoses però molt necessàries per fer avançar el poble.

Alguns d’aquests projectes que hem estat gestionant són nous, altres els hem rellevat de l’antic Consistori, al qual volem agraïr la tasca feta per la seva part. El mèrit ha de ser per tots, és entre tots que fem avançar el poble, i és així com hem d’acostumar-nos a treballar, encara que no sempre sigui fàcil.

I és que el repte que ara tenim al davant és encara més important. Els pressupostos que hem hagut d’aprovar aquest 2008 són marcats pel context de crisi econòmica a nivell mundial, la construcció ha baixat molt i d’això ja se’n comencen a ressentir les arques municipals. Amb tot, nosaltres hem fixat les prioritats de manera clara: d’una banda, mantenim la despesa social perquè els qui més ho necessiten no vegin tan afectades les seves necessitats, i de l’altra, prioritzem la inversió en els serveis més propers al ciutadans, que al nostre parer havien quedat una mica descuidats en els últims anys, com són l’enllumenat públic, els espais públics i zones verdes, o etc.

És cert que no hem pogut fer tot el que voldríem, ni de bon tros! Pensem que cal fer molt més, no ens conformem. I tot i ser conscients que els recursos són limitats, sobretot els econòmics com ja he explicat, volem dir-vos que en tot allò en què no hàgim pogut encara intervenir, ho farem tan aviat com ens sigui possible. Nosaltres, com sabeu, sempre estem oberts a escoltar-vos, suggeriments o crítiques, de tot se n’aprèn i allò vertaderament important és millorar i continuar caminant! Som conscients que només acabem de començar i ens queda molt per fer, però com deia al principi, la il·lusió i les ganes de treballar són segurament el més important, per nosaltres no quedarà!!!

(article extret del butlletí municipal del PSC Pals les Dunes Maig 08)