25 dic 2008

ÉS NADAL A PALS...

Ja fa dies que els carrers del poble ens ho recorden: els fanals s’engalanen amb estels de llum, els aparadors d’Enginyer Algarra llueixen arbres guarnits, el Pedró es vesteix de Pessebre...el Nadal ha arribat!

Aquest any potser tenim la sensació de passar un Nadal una mica estrany, la joia i l’alegria propis d’aquests dies contrasten amb la tristor per la recent i tràgica pèrdua de diversos veïns molt estimats per tot el poble, i a qui recordarem per sempre. D’altra banda, la crisi econòmica no perdona i ens afecta encara més en aquestes èpoques en que ens sentim més propicis a gastar.

Amb tot, és precisament en aquests moments difícils quan es fa més necessari que mai que tots participem del Nadal. Cal que despertem en nosaltres sentiments d’empatia vers els veïns que han patit la pèrdua d’algun familiar, que brindem gestos de generositat als qui més noten els efectes perversos de la crisi, que actuem de manera altruista per ajudar els més necessitats...

Només així, actuant com un poble unit, aconseguirem sortir més forts del context actual. L’ajuntament ha de ser un exemple i ha de liderar aquest impuls positiu, i així és com entenem des del PSC la nostra tasca dins el govern. Seguint aquest criteri, en les pàgines següents veureu com hem intentat posar èmfasi en la creació d’ocupació a través de la conservació i millora del nostre patrimoni (equipaments, zones verdes, etc.)

Així, aquests darrers mesos han començat les obres d’urbanització de la zona “Camps d’en Costa”, al carrer Cremany, justament on s’albergarà en un futur proper la nova Escola Bressol. Així mateix, les obres del Centre Cívic estan ja molt avançades, i s’espera poder inaugurar aquest equipament a principis de 2009.

D’altra banda, hem creat una nova zona d’esbarjo infantil al barri de la Llevadora, amb gronxadors, tobogan, un sorral i dues porteries per jugar a futbol. També s’ha completat l’escala d’accés a la plaça Pedrells des del carrer de la Font, i s’han asfaltat alguns trams en mal estat del Barri Vinyoles.

També a la platja s’estan portant a terme actuacions en benefici públic: és el cas del carril bici actualment en construcció, que enllaçarà Ràdio Liberty amb Torroella de Montgrí tot passant per les Basses d’en Coll.

La idea, doncs, és continuar treballant, esforçar-nos-hi més encara perquè que la situació ho requereix, i aprofitar el bo i millor del Nadal per agafar forces, sentir-nos més humans, i mirar al futur amb optimisme i il·lusió!

MOLT BON NADAL A TOHOM!