13 dic 2009

2010, ANY D'ESPERANÇA!

2010, any d’esperança. Començo aquest escrit d'una manera positiva perquè si alguna època de l’any és propícia a fer-nos veure les coses amb més il·lusió i optimisme, aquesta és el Nadal!

El cert és que els últims dos Nadals han estat marcats per les dificultats econòmiques de moltes famílies. L’atur a Pals ha crescut, i aquest Octubre arribava a les 120 persones (Font: Ministeri de Treball). És una xifra dolenta, per descomptat, i és la màxima preocupació del nostre grup municipal. Per això vull centrar-me en explicar esquemàticament com crec que hem d’afrontar des de l’Ajuntament aquesta difícil situació:

  1. Aprofitar tots els recursos de les administracions: Hem d’aprofitar totes les ajudes i subvencions d’organismes superiors. El Pla Zapatero a Pals va servir per donar feina a 3 petites empreses del poble i crear 8 llocs de treball. En aquests moments hi ha en marxa una segona edició d’aquest pla. Intentarem fer que el poble es beneficiï al màxim de la dotació de gairebé 300.000€ que rebrem per fer obres d’interès mediambiental, tecnològic o social.
  2. Austeritat en la despesa: Els pressupostos són l’eina econòmica bàsica de l’ajuntament. L’any 2009 ja els vam retallar lleugerament, i segurament haurem de fer el mateix aquest 2010. En la mateixa línia, l’equip de govern ha decidit no apujar els impostos municipals aquest any.
  3. Imaginació i Creativitat: A falta de diners, hem de buscar col·laboracions externes i intentar minimitzar els costos de les activitats. Un bon exemple d’això és la inclusió a la Festa Major dels actes d’homenatge a l’almirall Cristòfor Colom. La recerca històrica de la procedència de Colom i la possibilitat que salpés de Pals representa un actiu turístic –i per tant econòmic- que hem de saber explotar. Algunes entitats del poble ja estan col·laborant molt activament en aquesta qüestió, i moltes altres s’han prestat a fer-ho en endavant.

El 2010 serà encara un any difícil, però lluny de desanimar-nos, això ens ha de motivar a treballar més i a posar-hi encara més esperança i il·lusió. Tothom, treballant des del seu àmbit i amb el seu esforç personal, pot aportar un granet de sorra per fer que aquesta il·lusió es vagi convertint mica en mica en una millora real per al poble. El nostre grup municipal, el PSC de Pals, ens comprometem i lluitarem al màxim per a contribuir-hi i aconseguir aquesta fita.

Molt bones festes i bona entrada d’any a tothom!

**Extret de l'article publicat al butlletí municipal "Les Dunes", Desembre de 2009